Intervjuer med fd Pharmaciaanställda
Klicka på tredje valet/raden i vänsterspalten så finns nu intervjuer med tidigare anställda på Pharmacia. Det kommer att läggas in en ny intervju varje månad under detta år med början i februari (undantag juni-juli-aug.).
Det finns fem intervjuer upplagda så här långt, Kirsti Granath, Sven-Olle Nilsson, John Curling, Hans Elg och Ola Carlsson. Den senaste med Ola Carlsson las in den 24 juni.

 

Bästa Pharmaciaveteraner!
 
Sommaren är i antågande eller faktiskt redan här!
 
Pharmaciaveteranerna tar sommarlov men kan redan nu presentera ett fullspäckat program till hösten.
 
(Se menyfliken PÅ GÅNG)
 
Höstens program är bokat och färdigställt av vår duktiga programkommitté. Kerstin Bröms och Bo Lindberg har inför hösten bett att få lämna kommittén och vi tackar dem för flera år av förnämligt arbete med programmet. 
Nytillskott i programkommittén är Berit Lindh och styrelsens representant, Christina Frimodig, går in som sammankallande i höst.
 
Under hösten planerar vi att återgå till smörgåsbuffén och frångå de färdigpackade smörgåsarna som infördes under pandemin. Vi hoppas att alla ska bli nöjda med det.
 
Vi vill också passa på att ”puffa för” de fina och spännande intervjuer av Pharmaciaprofiler som nu lagts upp på hemsidan. Bra jobbat Sören Densjö.                               
 
Nu önskar vi alla en härlig sommar och på återseende i höst!
 
Styrelsen 


 

Vill Du engagera dig i Programkommittén??

Nuvarande medlemmar i programkommittén har under ett antal år gjort ett fantastiskt arbete 
med att få fram bra och varierat program till vår verksamhet. 
Flera av medlemmarna väljer nu att stiga åt sidan och det behöver fyllas på med nya krafter.
Är Du en av dem? Hör av dig så får Du veta mer.
Eller vill Du som medlem i Pharmaciaveteranerna vara med och påverka inriktning / tema på föredragen? 
Kom gärna med idéer på ämnen och föredragshållare.
 
Kontakta Christina Frimodig, styrelsens kontakt till programkommittén,
frimodigchristina@gmail.com , alternativt till någon annan i styrelsen.

Proposition till  Årsmötet i Pharmacia Veteranerna 22/2 2022
inlämnad av styrelsen. Som kompensation för inställd verksamhet under pandemin föreslås att medlemmar som deltar på arrangerade möten med program under resterande delen av 2022 inte behöver betala mötesavgiften om
20 kr/tillfälle (undantaget kostnader för utflykter). Gratis fika alltså!!

(Förslaget antogs utan några som helst protester :-)


Ny lokal för våra träffar
Fr o m 2021 kommer vi att ha våra träffar på "Träffpunkt Storgatan 11" (se karta). Här är en länk till kommunens hemsida med presentation av lokalerna. Ser inbjudande ut, eller hur?
Vi har hyrt hela övre plan för 2021 med stora salen, foajé och kök. Fungerar det väl blir det troligen en förlängning bortom 2021 också (om kommunen ställer upp förstås).

Fr o m 2021 ligger vår Träffpunkt på Storgatan 11 (vid korsningen med S:t Olofsgatan). En betydligt mer central plats än i Årsta. Tyvärr innebär det för ett fåtal ej längre på gång-/cykelavstånd. Men för många andra blir det förhoppningsvis betydligt närmare. Nya busslinjer att hålla reda på, liksom ev. nya parkeringsbekymmer, men de fanns ju redan vid Årstagården. Österplan är väl närmaste större P-yta och så ligger Kvarnens P-hus inte så långt bort. Gatuparkering finns också men i begränsad omfattning. Vi återkommer med närmare tips och information när det blir dags att starta upp verksamheten igen.
 

Uppsala kommun har framställt en broschyr som heter "Seniorguiden". Innehåller mängder med bra information för oss pensionärer. Du kan ladda ner den för läsning via den här länken.


Vill du se utställningen "Pharmacia – en epok i Uppsala"?

Då kan du på dagtid (8–17) åka ut till Fyrislund (Uppsala Business Park) och i Vakten tala om att du vill detta. Du får då en speciell besöksbricka, "Besökare Pharmacia-utställning", och kan sedan gå in på området och vidare till utställningen. Vill du ta med dig fler personer är det inget problem, men blir ni en större grupp, vill komma på andra tider eller ha guidning kan du i förväg kontakta:

Pharmacia Veteranerna (janakecarlsson@telia.com eller tfn 070-346 41 59).

OBS: om du kommer med bil måste du ha en P-lapp från automaten. De två första timmarna är gratis, därefter får du betala en mindre avgift per timme enl. anvisningar i P-automatens display. Parkera endast i rutor märkta "Besökare och/eller Avgift".

Kombinera gärna besöket med att äta lunch i restaurangen (öppet mellan 10–13).

Här hittar du utställningen:
Gå in vid entrén till hus F1. Gå korridoren fram till och förbi lunchrestaurangen. Sväng därefter till höger och gå mot laboratorierna. Passera dörren och glasgången och omedelbart därefter hittar du utställningsmontrarna.

Har du något intressant material som skulle passa för utställningen?
T ex bilder, texter, tidningsurklipp, föremål (inte för stora), promotionmaterial, annonser etc.
Kontakta Jan-Åke med ett mail el. telefonsamtal (se info ovan) och berätta vad du har, och om du kan tänka dig att donera eller låna ut för en kortare el. längre period. Tack på förhand!

 

Mer information om utställningen hittar du under Arkiv - 2012.

En fil med bilder på samtliga utställningstavlor finns inlagd även under Historik - Pharmacia, en epok i Uppsala. Nås även direkt via denna länk. Nedladdning och läsning rekommenderas!

 


Ett bildspel från vår f d sponsor

Klicka på nedanstående ikon, så kommer ett bildspel med gamla Pharmacia-loggor att laddas ner till din dator. Ev startar visningen direkt, eller så måste du dubbelklicka på ikonen för att starta bildspelet. Du behöver PowerPoint för att köra filen.
Hoppas det fungerar.


@ttention! giltiga e-postadresser efterlyses


Brukar du få e-brev från oss, men blivit utan på senare tid? Det beror oftast på att du kanske skaffat ny mailadress och glömt att meddela oss. Lätt åtgärdat, maila oss via denna länk eller via menyn KONTAKT.

Och har du flyttat och fått ny postadress gäller givetvis samma önskemål.

Tack för hjälpen!

 


Här är en länk till en mycket trevlig hemsida för den som är intresserad av Uppsalas (stolta) historia som industristad.
 

Pharmacia finns givetvis med, läs under menyn "Industrihistoria". 

loading...

Ett utmärkt komplement till Uppsala Industriminnesförenings hemsida är Roland Agius (f d ordf i UIMF m m) egen hemsida med fördjupad text om industrier, företeelser, personer, profiler m m. Mycket roande läsning.
Tips: Läs om Sven Ruthberg, Uppsalaoriginal och självutnämnd (mycket kunnig sådan) ciceron, som jag hoppas ni har haft glädjen att lyssna till någon gång. 
Klicka på bilden för att komma till sidan.