Återstarten den 5 oktober fungerade i stort sett bra i de nya lokalerna. Drygt 50 medlemmar kom och det fyllde alltså upp hela den stora samlingssalen, och några fick tyvärr nöja sig med den lilla foajén. Det här är den absolut största nackdelen för oss, vi samlar ju ofta fler än 50 deltagare. Men för stunden finns tyvärr inget annat alternativ.
Glädjen av att åter kunna träffas var inte att ta miste på!

19 oktober 2021 kl. 13:00

”Uppsalas Broar"
 

Helena Harnesk, välkänd Uppsala-guide
sen många år tillbaka (bl a)

 

Hjärtligt välkomna!
(obs ny lokal, se info nedan)

Annons i UNT 11 oktober


 

Västgötaspången  -  Foto:Lars Lambert
Västgötaspången - Foto:Lars Lambert

Brev från Styrelsen med "lägesbeskrivning"  (Förkortat)

Uppsala 20 augusti 2021

Hej alla Pharmacia Veteraner.
Hoppas att ni har haft en skön sommar!

Årsmötet som planerades till 21 september utgår av kända skäl. Styrelsen har beslutat att vi håller både 2020 och 2021 årsmöten samtidigt i februari 2022. Det känns inte meningsfullt att planera årsmötet 2020 sent i höst och årsmötet 2021 i februari. Vår verksamhet harju  i princip stått stilla 1,5 år.

Vårt program under hösten är lite svävande. Av förståeliga skäl har inte heller programgruppen kunnat arbeta
.

Håll ögonen på vår hemsida www.pharmaciaveteranerna.se för att följa utvecklingen.

Styrelsen/ Susanne Siewertz


Ny lokal för våra träffar
Fr o m 2021 kommer vi att ha våra träffar på "Träffpunkt Storgatan 11" (se karta). Här är en länk till kommunens hemsida med presentation av lokalerna. Ser inbjudande ut, eller hur?
Vi har hyrt hela övre plan för 2021 med stora salen, foajé och kök. Fungerar det väl blir det troligen en förlängning bortom 2021 också (om kommunen ställer upp förstås).

Fr o m 2021 ligger vår Träffpunkt på Storgatan 11 (vid korsningen med S:t Olofsgatan). En betydligt mer central plats än i Årsta. Tyvärr innebär det för ett fåtal ej längre på gång-/cykelavstånd. Men för många andra blir det förhoppningsvis betydligt närmare (märk upp gåstavarna med ert namn!). Nya busslinjer att hålla reda på, liksom ev. nya parkeringsbekymmer, men de fanns ju redan vid Årstagården. Österplan är väl närmaste större P-yta och så ligger Kvarnens P-hus inte så långt bort. Gatuparkering finns också men i begränsad omfattning. Vi återkommer med närmare tips och information när det blir dags att starta upp verksamheten igen.
 

Uppsala kommun har framställt en broschyr som heter "Seniorguiden". Innehåller mängder med bra information för oss pensionärer. Du kan ladda ner den för läsning via den här länken.


Vill du se utställningen "Pharmacia – en epok i Uppsala"?

Då kan du på dagtid (8–17) åka ut till Fyrislund (Uppsala Business Park) och i Vakten tala om att du vill detta. Du får då en speciell besöksbricka, "Besökare Pharmacia-utställning", och kan sedan gå in på området och vidare till utställningen. Vill du ta med dig fler personer är det inget problem, men blir ni en större grupp, vill komma på andra tider eller ha guidning kan du i förväg kontakta:

Pharmacia Veteranerna (janakecarlsson@telia.com eller tfn 070-346 41 59).

OBS: om du kommer med bil måste du ha en P-lapp från automaten. De två första timmarna är gratis, därefter får du betala en mindre avgift per timme enl. anvisningar i P-automatens display. Parkera endast i rutor märkta "Besökare och/eller Avgift".

Kombinera gärna besöket med att äta lunch i restaurangen (öppet mellan 10–13).

Här hittar du utställningen:
Gå in vid entrén till hus F1. Gå korridoren fram till och förbi lunchrestaurangen. Sväng därefter till höger och gå mot laboratorierna. Passera dörren och glasgången och omedelbart därefter hittar du utställningsmontrarna.

Har du något intressant material som skulle passa för utställningen?
T ex bilder, texter, tidningsurklipp, föremål (inte för stora), promotionmaterial, annonser etc.
Kontakta Jan-Åke med ett mail el. telefonsamtal (se info ovan) och berätta vad du har, och om du kan tänka dig att donera eller låna ut för en kortare el. längre period. Tack på förhand!

 

Mer information om utställningen hittar du under Arkiv - 2012.

En fil med bilder på samtliga utställningstavlor finns inlagd även under Historik - Pharmacia, en epok i Uppsala. Nås även direkt via denna länk. Nedladdning och läsning rekommenderas!

 


Ett bildspel från vår f d sponsor

Klicka på nedanstående ikon, så kommer ett bildspel med gamla Pharmacia-loggor att laddas ner till din dator. Ev startar visningen direkt, eller så måste du dubbelklicka på ikonen för att starta bildspelet. Du behöver PowerPoint för att köra filen.
Hoppas det fungerar.


@ttention! giltiga e-postadresser efterlyses


Brukar du få e-brev från oss, men blivit utan på senare tid? Det beror oftast på att du kanske skaffat ny mailadress och glömt att meddela oss. Lätt åtgärdat, maila oss via denna länk eller via menyn KONTAKT.

Och har du flyttat och fått ny postadress gäller givetvis samma önskemål.

Tack för hjälpen!

 

UPPROP!
Ni som i dag har en e-postadress via ComHem måste inom kort byta till annan leverantör eftersom ComHem lägger ner sin e-posttjänst.
Glöm inte att meddela oss er nya e-postadress! Klicka på KONTAKT i menyn.


Här är en länk till en mycket trevlig hemsida för den som är intresserad av Uppsalas (stolta) historia som industristad.
 

Pharmacia finns givetvis med, läs under menyn "Industrihistoria". 

loading...

Ett utmärkt komplement till Uppsala Industriminnesförenings hemsida är Roland Agius (f d ordf i UIMF m m) egen hemsida med fördjupad text om industrier, företeelser, personer, profiler m m. Mycket roande läsning.
Tips: Läs om Sven Ruthberg, Uppsalaoriginal och självutnämnd (mycket kunnig sådan) ciceron, som jag hoppas ni har haft glädjen att lyssna till någon gång. 
Klicka på bilden för att komma till sidan.